نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

پاره شدن كيسه آب يك فرايند طبيعي در طول دوران بارداري است كه عمدتا در سه ماه سوم بارداري رخ مي‌دهد. اگر كيسه آب قبل از 37 هفتگي پاره شود آن را پارگي زودرس پرده‌هاي جنيني مي‌نامند. كه مي‌تواند يك مسئله نگران كننده براي مادران باشد. عدم آشنايي با علائم پاره شدن كيسه آب و اقدامات نادرست و عجولانه در هنگام مواجهه با اين مسئله مي‌تواند باعث آسيب رساني به نوزاد و مادر شود؛ از اين جهت آشنايي با علائم پاره شدن كيسه آب و اقدامات موثر در اين شرايط براي هر فرد باردار بسيار حائز اهميت است.

منبع: پاره شدن كيسه آب | علائم ، علت پارگي كيسه آب

پاره شدن كيسه آب و خطرات آن

مايعي كه از واژن خارج مي‌شود نشانه و علامت اصلي پاره شدن كيسه آب محسوب مي‌شود. در واقع محتواي مايع آمنيوتيك كه جنين در آن قرار دارد، كيسه آب است و وظيفه و كاركرد آن محافظت از جنين در برابر انواع ضربه و صدمه و عفونت‌ها مي‌باشد. بايد توجه داشت كه پاره شدن كيسه آب يك فرايند طبيعي و عادي در دوران بارداري است و اگر به موقع رخ دهد، نشان دهنده زمان زايمان است.

با اين حال در برخي موارد پاره شدن كيسه آب قبل از هفته 37 مي‌شود. در چنين شرايطي ممكن است جنين دچار عوارضي شود و مادر بايد استراحت مطلق داشته باشد. بيشترين خطري كه ممكن است به علت پاره شدن زودهنگام كيسه آب رخ دهد، عفونت جنين است، زيرا همانطور كه گفته شد وظيفه مايع آمنيوتيك محافظت جنين در برابر ميكروب‌ها و عفونت‌هاي مختلف است.

علائم پارگي كيسه آب

لزوما پاره شدن كيسه آب همراه با خروج مايع آمنيوتيك زيادي از واژن نيست، گاهي ممكن است چند قطره يا چكه‌اي خارج شود. اما به طور كلي زماني كه كيسه آب پاره مي‌شود ترشحاتي بي رنگ و بي‌بو از واژن خارج مي‌شود كه در برخي موارد ممكن است با ادرار بي‌اختيار اشتباه گرفته شود. در نتيجه تشخيص پاره شدن كيسه آب هميشه به همين راحتي انجام نمي‌شود. اگر دچار ترديد شديد كه كيسه‌آبتان پاره شده يا نه در اولين فرصت با پزشك خود تماس برقرار كنيد. از ديگر علائم و نشانه‌هايي كه به تشخيص صحيح پارگي كيسه آب كمك مي‌كند، مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • خروج ناگهاني مايع
  • مايع بي رنگ و بي بو (اگر مايع با بوي بد و رنگ زرد همراه بود مايع آمنيوتيك نيست)
  • منقبض كردن عضلات كف لگن (در صورت قطع نشدن ترشح، مي‌توان نتيجه گرفت كه مايع آمنيوتيك است)
  • پارگي كيسه آب مي‌تواند همراه با مقدار كمي خونريزي باشد
  • افزايش دماي بدن
  • تغيير حركت جنين

علت پاره شدن كيسه آب

علت پاره شدن كيسه آب هميشه مشخص نمي‌باشد. اما در شرايطي اختلالات جفتي، عفونت، نارسايي جفتي و يا هماتوم از جمله مهم ترين دلايل براي پاره شدن كيسه آب هستند. اما موارد ديگري وجود دارد كه در ادامه شرح داده ايم.

  • بارداري چند قلويي
  • افزايش مايع آمينوتيك
  • سابقه جدا شدن جفت
  • جراحي سرويكس
  • ضربه به شكم
  • خونريزي واژينال
  • سابقه زايمان زودرس

عوارض پاره شدن كيسه آب

عوارض پاره شدن كيسه آب در افراد با سنين مختلف متفاوت است. اين عوارض شامل عفونت ها، زايمان زودرس و … مي‌شوند كه در ادامه نام برده ايم.

عفونت

يكي از عوارض پاره شدن كيسه آب، عفونت است. در صورت پاره شدن كيسه آب، عفونت در بدن مادر افزايش مي‌يابد. اين عفونت ها علائمي دارد كه در ادامه اشاره كرده ايم.

  • انقباضات رحمي
  • زايمان زودرس
  • افزايش دما
  • بوي بد واژن
  • افزايش ضربان قلب
  • درد معده
  • ضربان قلب بيش از حد جنين

زايمان زودرس

حدودا نيمي از خانم ها پاره شدن كيسه آب را تجربه خواهند كرد. و 1 هفته پس از پارگي كيسه آب به انقباضات رحمي دچار مي‌شوند. در نهايت اين انقباضات به زايمان تبديل مي‌شود. از هر 10 مورد پاره شدن كيسه آب، 3 تا 4 مورد به زايمان زودرس مبتلا مي‌شوند.

افتادگي بند ناف

در صورتي كه پس از پاره شدن كيسه آب با افتادگي بند ناف مواجه شديد يعني وضعيت اورژانسي را در پيش داريد. و اين موضوع به شدت حيات نوزاد را تهديد مي‌كند.

جدايي جفت

يكي از عوارض اصلي پاره شدن كيسه آب، جدايي جفت است. اگر جفت قبل از زايمان جدا شود باعث خونريزي شديد مي‌شود. كه بسيار براي مادر و جنين خطرناك است. حتي گاهي اين شرايط باعث مرگ جنين مي‌شود.

روش‎‌هاي تشخيص پاره شدن كيسه آب

تشخيص پاره شدن كيسه آب در خانه ممكن است كمي دشوار باشد، از اين جهت مراجعه به پزشك ضروري است. پزشكان از روش‌هاي مختلفي پارگي كيسه آب را مورد ارزيابي قرار مي‌دهند. در روش اول براي بررسي پارگي كيسه آب يك اسپيكولوم درون واژن قرار مي‌دهند. همچنين مي‌توان از آزمايش آمنيوتيك استفاده كرد، اگر رنگ زرد نيترازين در حضور مايع آمنيوتيك تغيير رنگ پيدا كرد، مي‌تواند تاييد كننده پارگي كيسه آب باشد.

اقدامات مورد نياز پس از پاره شدن كيسه آب

با توجه به اينكه كيسه آب در چه دوراني از حاملگي پاره شده است، به اقدامات متفاوتي نياز دارد. اگر قبل از هفته 37 پاره شدن كيسه آب اتفاق افتاد، در اولين فرصت با پزشك خود تماس بگيريد و بيمارستان مراجعه كنيد. در هر صورت هر زمان كه كيسه‌ آبتان پاره شد در قدم اول آرامش خود را حفظ كنيد و به پزشك مراجعه نماييد. در هنگام مراجعه به پزشك بهتر است اطلاعاتي را روي كاغذ يادداشت كنيد و با خود به همراه داشته باشيد به عنوان مثال

  • آيا تجربه بارداري قبلي داشته‌ايد؟
  • بارداري آساني داشتيد يا سخت؟
  • آيا مايعي كه خارج شده جاري بوده يا فقط چند قطره بوده است؟
  • چه زماني كيسه آب پاره شده است؟
  • مايع ترشح شده چه رنگي بود؟
  • آيا گرفتگي عضلاني و انقباض داشتيد؟
  • آيا پس از پارگي كيسه آب حركت نوزاد در شكم دچار تغيير شده است يا نه؟
    و…

همچنين بهتر است در صورت پاره شدن كيسه آب بجاي استفاده از نوار بهداشتي از پد مخصوص زايمان استفاده كنيد. زيرا نوار بهداشتي مايع خارج شده را در بافت خود نگه مي‌دارد و امكان بررسي توسط پزشك دشوار‌تر مي‎شود. اگر خروج مايع از بدن زياد بود بهتر است يك حوله تميز همراه خود داشته باشيد. اگر قصد داريد تا به صورت طبيعي زايمان كنيد، بايد حدود 12 ساعت منتظر بمانيد تا انقباضات زايمان شروع شود. مهم‌ترين مسئله اين است كه بايد دائم خود را تميز نگه داريد تا دچار عفونت نشويد.

درمان پاره شدن كيسه آب

زمان پاره شدن كيسه آب امكان ترميم و يا بازيابي كيسه آب امكان پذير نيست. اما براي جلوگيري از پاره شدن كيسه آب و تهديد حيات نوزاد اقدامات زير را انجام دهيد. البته كه تمام اقدامات بايد بر اساس تشخيص پزشك صورت بگيرد.

  1. با توجه به تشخيص پزشك، يك دوره كوتاه آنتي بيوتيك براي كاهش عوارض پاره شدن كيسه آب مصرف كنيد.
  2. يك دوره استروئيد با دستور پزشك براي رشد جنين و كاهش درصد زايمان زودرس مصرف كنيد.
  3. سولفات منيزيم براي كاهش فلج مغزي نوزاد لازم است.

كلام آخر

پاره شدن كيسه آب و خطر عوارض ناشي از اين عارضه بسياري از مادران را نگران خود كرده است. پس از پاره شدن كيسه آب چاره اي جز تحمل درد و رنج نيست. اما تا قبل از بروز اين عارضه مراقبت هايي بايد صورت بگيرد. براي اطلاع از اين مراقبت ها از روانشناسان و متخصصين در زمينه كودك و مادر كمك بگيريد. مركز مشاوره نيني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه پاره شدن كيسه آب مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

چه تفاوتي بين ترشحات واژن و پارگي كيسه آب وجود دارد؟

به طور كلي مايع آمنيوتيك بي رنگ و بي بو است اما ترشحات مختلف واژن معمولا كم بو دارند و به شكل مخاطي و شيري رنگ هستند. ترشحات واژن داراي رنگ و شكل‌هاي مختلفي‌اند كه به وضوح با مايع آمنيوتيك متفاوت هستند. هرچند كه ممكن است در برخي موارد مايع آمنيوتيك با ادرار بي‌اختيار اشتباه گرفته شود.

چه كارهايي باعث كاهش پاره شدن كيسه آب مي‌شود؟

قبل از پاره شدن كيسه آب بايد راهكارهايي را انجام دهيد تا از اين اتفاق جلوگيري شود. روش هايي مانند مصرف آنتي بيوتيك، سولفات منيزيم و استروئيد را با تجويز پزشك مصرف كنيد.

پس از پاره شدن كيسه آب چقدر زمان داريم؟

اگر كيسه آب به طور طبيعي پاره شود ريزش كند يا ناگهاني مايعات را احساس مي‌كنيد كه نمي‌توانيد جلوي آن را بگيريد. بنابراين زمان كافي پس از اين عارضه نداريد و بايد فورا به پزشك مراجعه كنيد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: پاره شدن كيسه آب | علائم ، علت پارگي كيسه آب

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/2  ] [ ۱۰ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 9
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب